NEXT Sal4You - Blog
Sal4You_blog_vakantieperiode_RH (2)

Bezetting tijdens de vakantieperiode

Voor veel ondernemers is de bezetting tijdens de vakantieperiode een grote uitdaging. Zowel klanten als medewerkers mogen geen last krijgen van de lagere bezetting. Maar hoe zorgt u ervoor dat de vakantieperiode vlekkeloos verloopt en dat de werkdruk voor achterblijvers niet te hoog oploopt?

Sal4You_blog_onbetaaldverlof_RH

Hoe gaat u om met onbetaald verlof?

Iedere medewerker kan bij u een verzoek indienen voor het opnemen van onbetaald verlof. Bijvoorbeeld voor het maken van een lange reis of als een sabbatical. Welke gevolgen heeft dit voor u als werkgever?

Sal4You_vakantiegeld_header

Uitbetaling van vakantiegeld

Uitbetaling van vakantiegeld Veel werknemers kijken al reikhalzend uit naar hun welverdiende vakantie. Daarom wordt er natuurlijk met smart gewacht op het jaarlijkse vakantiegeld. Het is aan u als werkgever de taak om ervoor te zorgen dat het ook dit jaar weer goed en soepel verloopt.

uitbetaling van vakantiegeld blog -header

Financiële compensatie voor de werkgever bij zieke werknemers

Werkgevers zijn verplicht gedurende 104 weken het loon van zieke werknemers voor minimaal 70% door te betalen. De eerste 52 weken is het tenminste het minimumloon.

De werkgever kan ik aanmerking komen voor de no-risk-polis. Het UWV (uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen) kan in sommige gevallen een compensatie geven voor de loondoorbetaling tijdens ziekte.

De  werkgever heeft recht op de no-riskpolis in onderstaande situaties:

  • De werknemer heeft bij het begin van zijn dienstverband een WIA, WAO, WAZ of Wajong-uitkering;
  • De werknemer kreeg ooit een Wajong-uitkering;
  • De werknemer is opgenomen in het doelgroepenregister;
  • De werknemer heeft / had een WSW-dienstverband;
  • De werknemer is een oudere werkloze die op of na 1 januari 2018 56 jaar of ouder was.

Een werknemer die onder 1 van bovenstaande situaties valt en tijdens zijn dienstverband bij een werkgever ziek wordt, kan aanspraak maken op een Ziektewetuitkering. Als een werknemer onder de no-riskpolis valt ontvangt de werkgever een financiële compensatie.

De no-riskpolis geldt in principe voor 5 jaar na het afsluiten van de arbeidsovereenkomst. Deze periode kan verlengd worden als aannemelijk is dat de werknemer een aanzienlijk verhoogd risico heeft op ernstige gezondheidsklachten.

De werkgever mag na 2 maanden dienstverband een brief aan de werknemer sturen met de vraag of de no-risk van toepassing is. De werkgever mag in de brief niet vragen naar de reden c.q. oorzaak waarom de no-riskpolis van toepassing is.

De werkgever dient de ziekmelding binnen 6 weken bij het UWV te melden middels het formulier ziektewet. Hierop moet aangegeven worden dat er bij de werknemer de no-riskpolis van toepassing is.

Toegestane aftrek van personeelsvoorzieningen -liggend (1)

Toegestane aftrek van personeelsvoorzieningen

Voor een aantal personeelsvoorzieningen kunt u btw aftrekken als voorbelasting. Deze uitzonderingen gelden voor uitgaven voor outplacement, verhuizing en een fiets. Bij deze uitzonderingen geldt dat de uitgaven op rekening van uw onderneming moeten zijn gedaan. Geeft u uw werknemers geld om deze uitgaven te betalen, dan is btw aftrek helaas niet mogelijk.

De kosten van personeel -liggend

De kosten van personeel

Een werknemer kost voor een werkgever meer dan alleen het brutoloon. Als werkgever draagt u namelijk verplichte bijdragen en reserveringen af. Welke personeelskosten zijn er en welke zijn er verplicht? Personeel is voor veel bedrijven de belangrijkste investering. Per werknemer betaalt u bovenop het brutoloon gemiddeld ook nog eens 20 tot 35 procent van dat salaris. 

Vakantiedagen meenemen naar volgend jaar -liggend

Vakantiedagen meenemen naar volgend jaar

Vakantiedagen zijn mee te nemen naar het volgende jaar. Je kunt zo vakantiedagen voor langere tijd opsparen. Dit moet echter wel altijd in overleg met je werkgever. Maak hier goede afspraken over en leg deze schriftelijk vast.

Sal4you Loonadministratie uitbesteden - liggend

Loonadministratie zelf doen of toch uitbesteden?

Als ondernemer met personeel bent u verplicht om een salarisadministratie bij te houden. De salarisadministratie of loonadministratie is niet het meest makkelijke om zelf te doen. De wet- en regelgeving verandert continu. U heeft de keuze tussen uitbesteden en zelf doen. Lees in dit blogartikel alles over de voordelen die het uitbesteden van loonadministratie voor u biedt.

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

NEXT Sal4You

Deventerstraat 67
7322 JK Apeldoorn

085-0471099
info@sal4you.nl

Maandag t/m vrijdag:
09:00 tot 17:30 uur

KVK 0372648
BTW NL57363943034B01

Copyright 2017 © All Rights Reserved